biografie

George Deswijzen (Heerlen-1980) is een zelfstandig opererend communicatieadviseur en contentcreator. Na zijn studie aan de Hogere Katholieke Leergangen Sittard (docent geschiedenis) verhuisde hij geïnspireerd door zijn grootvader naar London waar hij aan King’s college London een Masterstudie (militaire) geschiedenis succesvol afrondde.

Na nog een paar jaar in London te hebben gewoond startte hij zijn tweede Master Internationale politiek aan de Universiteit Utrecht. Deze studie werd cum laude afgerond waarna hij via een stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken 2 jaar werkzaam was op de Nederlandse ambassade in Rwanda (Kigali). Na deze periode werkte hij op verschillende afdelingen binnen Buitenlandse Zaken: Financiële Economische Zaken (FEZ) en Directie Veiligheids Beleid (DVB).

Na het overlijden van zijn moeder verhuisde hij terug naar Limburg waar hij werk vond bij het kernteam van het Wereldkampioenschap Wielrennen Limburg 2012. In 2011 richtte George zijn huidige bedrijf op hetgeen zich toelegt op fotografie en communicatie. Tussen 2014 – 2018 heeft hij gewerkt voor de Limburgse brandingsorganisatie Connect Limburg als social media adviseur.

Vanaf 2015 is hij de eerste fotograaf van de Amstel Gold Race en tussen 2017-2020 de huisfotograaf van het Boels-Dolmans wielerteam. Begin 2019 werd hij ook verantwoordelijk voor de pers en communicatie van de Boels-Dolmans ploeg. Sinds 2013 fotografeert hij voor Proshots photoagency uit Amsterdam en 1Limburg het internationale profwielrennen waarvoor hij 7 maal de Tour de France en 3 wereldkampioenschappen wielrennen versloeg.

In 2016 richtte hij samen met Lars en Bert Toma de stichting Crossborder Cycling Limburg op die als doel heeft om middels unieke events limburg internationaal op de kaart te zetten als de wielerprovincie bij uitstek. In 2018 ontving hij de wielerinnovatieprijs van de provincie Limburg.

In 2019-2020 werd George door het bestuur van Young European Talent (YET) ingehuurd om het YET-project als projectleider te trekken. Sinds 2018 werkt hij voor Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL) als communicatieadviseur.

De laatste jaren combineert hij fotografie, content creatie, communicatieadviezen en projectleiderschap met een paar betekenisvolle pro bono projecten zoals het Stichting René Graat MHM (voorzitter) en communicatieadviseur voor het Hersenstrijdfonds.

Een van de laatste ontwikkelingen die George geïnitieerd heeft is het oprichten van een expertmeeting over de thema’s fietsdrukte en fietsveiligheid in Zuid-Limburg.

In 2021 was George een van de 12 Nederlandse fotografen die de Olympische spelen in Tokyo mochten verslaan.